Het boek 'Oscar Plusmans' is het eerbetoon aan onze kat Oscar. Het plusteken dat we ontdekten in zijn oog, omvat zijn hele levenswijze. Hij was dan ook een enorme meerwaarde in ons leven, veel meer dan 'gewoon een katje', bovendien 'veel meer dan een gewone kat'.

De liefde voor hem bracht me aan het rijmen, hij bezat zoveel bijzondere eigenschappen die ik hem blijf toedichten.

Op 9 november 2018, schrijf ik dag op dag drie jaar, elke dag minstens één kattenrijm of kattengedicht. Over katten, voor katten, geïnspireerd op de foto’s en quotes van Veronique Puts. In kattenmiddens werd weleens geopperd dat ik mijn schrijfsels zou kunnen bundelen in een boek.

Nadat we Oscar moesten laten gaan in maart 2018, werd het voor mij duidelijk. Dat boek zou er komen. Ook niet zomaar een boek over katten, maar een eerbetoon aan Oscar. Door het toevoegen van de passende treffende foto’s (van de hand van mijn man, Filip Meutermans), werd het verhaal compleet.

'Oscar Plusmans' verzamelt kattenliefde in verhalen over het samenleven met een kat, die meer is dan een huisgenoot, over het verdriet dat het afscheid met zich meebrengt, en anekdotes die een dankbare glimlach oproepen. Het boek is dan wel geschreven over Oscar, maar het is bovendien een boek vol herkenbaarheid voor iedereen die katten graag ziet.
image-277337-vastgezet_resultaat.w640.png